10 maart 2018 Schoonmaakactie Woelse Waard Gorinchem

Ik wandel graag in de uiterwaarden van de Merwede en geniet van de natuur dichtbij huis. Bovendien maak ik voor mijn werk als trainer, coach en begeleider van wandelmeditaties gebruik van de natuur. Op mijn wandelingen kom ik echter veel zwerfafval tegen en dan is het moeilijk volledig te genieten. Om iets terug te doen voor de natuur organiseer ik daarom jaarlijks een schoonmaakactie in natuurgebied de Woelse Waard. Dit jaar doe ik dat tijdens de landelijke NL doet-dag voor sociale (vrijwilligers) initiatieven.

Help je ook mee om de natuur van de Woelse Waard schoon te maken? Hierdoor kun je op een positieve manier:

  • zelf bijdragen aan een mooiere en schonere leefomgeving
  • je bewuster worden van de schoonheid van het natuurgebied

Ik garandeer je, je wordt er heel blij en gelukkig van!

Locatie: natuurgebied de Woelse Waard aan de Dalemsedijk in Gorinchem. Start bij het hek met de sierpunten (vlakbij molen De Hoop – recht tegenover het Merewade College – op de kruising bij die ronde stenen tafel naar beneden de uiterwaarden inlopen richting Dalems Poortje).

Tijd: 10-12 uur. Een kwartier voor aanvang delen we de schoonmaakspullen uit.

Deelname: gratis en vrijwillig. Iedereen, jong en oud, kan meedoen.

Benodigdheden: Laarzen of stevige waterdichte schoenen want het gebied is drassig door de laatste hoge waterstand. Zelf evt. meebrengen: werkhandschoenen. Schoonmaakspullen zoals grijpstokken, vuilniszakken en afvalafvoer worden ter beschikking gesteld door Reinigingsdienst Waardlanden.

Organisatie: Dit is een persoonlijk initiatief van Iris Keasberry, inwoner van Gorinchem. Zij verzorgt de voorbereidingen en coördineert bij aanvang. Iris kan in haar eentje niet zo’n groot gebied schoonmaken en zoekt vrijwilligers om haar te helpen. Stadsvogeladviseur Johan Sterk zal ook deelnemen. Hij kan – als je geïnteresseerd bent – zijn kennis van vogels en de unieke kwaliteiten van het natuurgebied delen tijdens de schoonmaakactie. De Woelse Waard is normaal niet toegankelijk voor publiek. De beheerder heeft toestemming verleend om het gebied te mogen betreden voor deze actie.

Aanmelding via contact. Graag van te voren aanmelden via contact zodat we weten hoeveel materiaal we nodig hebben. Als je spontaan besluit om mee te doen op de dag zelf ben je natuurlijk ook van harte welkom.

‘Individually, we are one drop.

Together, we are an ocean.’

– Ryunosuke Satoro

One Response

  1. Ibrahim Elmaci 8 maart 2018 at 13:37 | | Reply

    Ik zal er ook zijn Iris.

plaats een reactie