14 maart 2020 Schoonmaakactie Woelse Waard Gorinchem UITGESTELD!

***UPDATE: Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Oranje Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. Ik vind het heel erg jammer om de schoonmaakactie van de Woelse Waard en het gebied daar omheen uit te moeten stellen tot hopelijk een later moment. Dat is afhankelijk van RIVM adviezen, het moment waarop de koeien weer de wei ingaan en of het broedseizoen dan nog niet is begonnen. Ik zal dan weer een bericht plaatsen en hoop je dan alsnog te ontmoeten.***

 

Ik wandel graag in de uiterwaarden van de Merwede en geniet van de natuur dichtbij huis. Bovendien maak ik voor mijn werk als trainer, coach en begeleider van wandelmeditaties gebruik van de natuur. Op mijn wandelingen kom ik echter veel zwerfafval tegen en dan is het moeilijk volledig te genieten. Om iets terug te doen voor de natuur organiseer ik daarom jaarlijks een schoonmaakactie in natuurgebied de Woelse Waard. Dit jaar doe ik dat tijdens de NL Doet dag voor sociale (vrijwilligers) initiatieven.

Help je ook mee om de natuur van de Woelse Waard schoon te maken? Hierdoor kun je op een positieve manier:

  • zelf bijdragen aan een mooiere en schonere leefomgeving
  • je bewuster worden van de schoonheid van het natuurgebied

Ik garandeer je, je wordt er heel blij en gelukkig van!

Locatie: natuurgebied de Woelse Waard aan de Dalemsedijk in Gorinchem. Start bij het hek met de sierpunten (vlakbij molen De Hoop – recht tegenover het Merewade College – op de kruising bij die ronde stenen tafel naar beneden de uiterwaarden inlopen richting Dalems Poortje).

Tijd: 9.30-12 uur. Vanaf 9.30 staat koffie, thee en limonade klaar. Om 9.45 kunnen de schoonmaakspullen uitgezocht en gestart worden. Tot 10 uur blijf ik bij het hek om (nieuwe) mensen te helpen. Daarna ga ik zelf schoonmaken in het gebied.

Deelname: gratis en vrijwillig. Iedereen, jong en oud, kan meedoen.

Benodigdheden: Laarzen of stevige waterdichte schoenen, want het gebied is drassig door de regen en hoge waterstand. Zelf evt. meebrengen: werkhandschoenen. Schoonmaakspullen zoals grijpstokken, vuilniszakken en afvalafvoer worden ter beschikking gesteld door Reinigingsdienst Waardlanden.

Organisatie: Dit is een persoonlijk initiatief van Iris Keasberry, inwoner van Gorinchem. Zij verzorgt de voorbereidingen en coördineert bij aanvang. Iris kan in haar eentje niet zo’n groot gebied schoonmaken en zoekt vrijwilligers om haar te helpen. Stadsvogeladviseur Johan Sterk zal ook deelnemen. Hij kan – als je geïnteresseerd bent – zijn kennis van vogels en de unieke kwaliteiten van het natuurgebied delen tijdens de schoonmaakactie. De Woelse Waard is normaal niet toegankelijk voor publiek. De beheerder heeft toestemming verleend om het gebied te mogen betreden voor deze actie.

Aanmelding via contact. Graag van te voren aanmelden via contact zodat we weten hoeveel materiaal we nodig hebben. Als je spontaan besluit om mee te doen op de dag zelf ben je natuurlijk ook van harte welkom.

‘Individually, we are one drop.

Together, we are an ocean.’

– Ryunosuke Satoro

plaats een reactie