21 maart 2020 Schoonmaakactie Kanaal van Steenenhoek Gorinchem UITGESTELD!

***UPDATE: Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt Nederland Schoon het niet verantwoord om de geplande activiteiten volgend weekend door te laten gaan. Ik vind het heel erg jammer om de schoonmaakactie van het Kanaal van Steenenhoek uit te moeten stellen tot hopelijk een later moment. Dat is afhankelijk van RIVM adviezen, het opschietende riet en of het broedseizoen dan nog niet is begonnen. Daar zal ik dan later een bericht over plaatsen.***

Ik wandel en roei graag in de water natuurgebieden rondom Gorinchem. Met het hoge water is er weer veel zwerfafval op de oevers achter gebleven en dan is het moeilijk volledig te genieten. Om iets terug te doen voor de natuur organiseer ik daarom jaarlijks een schoonmaakactie langs het Kanaal van Steenenhoek. Dit jaar doe ik dat voor de Gorcumse Roeivereniging tijdens de Landelijke Opschoondag voor sociale (vrijwilligers) initiatieven.

Help je ook mee om de oevers van het Kanaal van Steenenhoek schoon te maken? Hierdoor kun je op een positieve manier:

  • zelf bijdragen aan een mooiere en schonere leefomgeving
  • je bewuster worden van de schoonheid van onze watergebieden

Ik garandeer je, je wordt er heel blij en gelukkig van!

Locatie: Kanaal van Steenenhoek aan de in Gorinchem. Start op de parkeerplaats van PontMeyer, Timorstraat 5, 4202 MA Gorinchem (naast bouwmarkt Karwei).

Tijd: 11.00-13.00 uur. Om 10.45 worden de schoonmaakspullen uitgedeeld op de parkeerplaats en het lange gebied verdeeld onder de deelnemers. Tot 11 uur ongeveer blijf ik bij de schoonmaakspullen om deelnemers op gang te helpen. Daarna ga ik zelf schoonmaken langs het kanaal (aan de overkant van de weg).

Deelname: gratis en vrijwillig. Iedereen, jong en oud, kan meedoen. *Het gebied loopt deels langs een drukke weg met veel autoverkeer en is dus minder geschikt voor heel jonge kinderen.

Benodigdheden: Laarzen of stevige waterdichte schoenen, want het gebied is drassig door de regen en hoge waterstand. Zelf evt. meebrengen: werkhandschoenen en veiligheidshesje*. Schoonmaakspullen zoals grijpstokken, werkhandschoenen, vuilniszakken en afvalafvoer worden ter beschikking gesteld door Reinigingsdienst Waardlanden.

Organisatie: Dit is een persoonlijk initiatief van Iris Keasberry, inwoner van Gorinchem, voor de Gorcumse Roeivereniging GRZV. Zij verzorgt de voorbereidingen en coördineert bij aanvang. Iris kan in haar eentje niet zo’n groot gebied schoonmaken en zoekt vrijwilligers om haar te helpen. Als er voldoende deelnemers zijn kunnen we dit jaar de hele strook tussen de A27 en de eerste woonark schoonmaken.

Aanmelding via contact. Graag van te voren aanmelden via contact of Supporter van Schoon website zodat we weten hoeveel materiaal we nodig hebben. Als je spontaan besluit om mee te doen op de dag zelf ben je natuurlijk ook van harte welkom.

‘Individually, we are one drop.

Together, we are an ocean.’

– Ryunosuke Satoro

plaats een reactie