WANDELMEDITATIE

STAP VOOR STAP DICHTER BIJ JE EIGEN NATUUR

In 2019 organiseer ik weer een nieuwe cyclus wandelmeditaties in de uiterwaarden van rivier de Waal-Merwede in de omgeving van Gorinchem. Een mooie manier om volledig aanwezig te zijn in de natuur en alle aspecten ervan te waarderen. Al wandelend zal je merken dat je zintuigen zich openstellen voor de natuur. Stap voor stap zal je hoofd stiller worden. Dit biedt je de gelegenheid om stil te staan bij hoe het met jou is. Een moment van bezinning en rust. Een moment voor jezelf.

We zijn de hele ochtend buiten en nemen het weer zoals het komt. Na een korte kennismaking en uitleg beginnen we met een inleidende tekst of gedicht in het teken van het seizoen. Vervolgens wandelen we in stilte met aandacht bij onze ademhaling en alert op de omgeving. Onderweg doen we een begeleide zit-meditatie aan het water voor zover het weer dat toelaat. Tenslotte is er ruimte om uit te wisselen voor wie dat wil.

PRAKTISCHE ZAKEN

TIJD: Zondag 10.00-12.00 uur. Vanaf 9.45 uur staat koffie/thee klaar.

DATA rond de seizoenswisselingen: Lente 17 maart, Zomer 23 juni, Herfst 22 september en Winter 8 december 2019. Je kunt je per wandeling opgeven.

LOCATIE: Deze wordt bij aanmelding via email definitief bekend gemaakt en uiterlijk een week van te voren op de website vermeld. De locatie is mede afhankelijk van de weersomstandigheden en of we natte voeten krijgen in de uiterwaarden. Welk weer we ook krijgen, het gaat altijd door (behalve als het gevaarlijk is door onweer of harde wind).

De wandelmeditaties worden georganiseerd op de volgende locaties met gratis parkeerplaatsen:

pink-dot-greenLENTE: natuurgebied De Avelingen (eigendom Staatsbosbeheer) tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem. Richting voor navigatiesysteem ter hoogte van Nieuwe Wolpherensedijk 24, 4202 LR Gorinchem. Start vanaf parkeerplaats aan de andere kant van de dijk!

pink-dot-yellowZOMER: Klompenpad Fort Vuren en natuurgebied De Hondswaard (beheerd door Staatsbosbeheer), Waaldijk 29, 4214 LB Vuren. Parkeren op en start vanaf parkeerplaats aan de rivier.

pink-dotHERFST: natuurgebied Groesplaat (eigendom Brabants Landschap) bij Oudendijk tussen Sleeuwijk en Woudrichem. Op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk rijd je door richting rivier de Merwede tot je de buitendijk op rijdt. Ga rechtsaf de Woudrichemsedijk op. Net buiten Sleeuwijk op de kruising met het dorpje Oudendijk zie je links de parkeerplaats bij de vogelkijkhut. Hier start de wandelmeditatie.

purple-dotWINTER: natuurgebied bij kasteel ruïne Frissesteijn en Engelenburg in buurtschap Kerkeneind van het historische dorpje Herwijnen. Richting voor navigatiesysteem: Waaldijk 94, 4171 CG Herwijnen. Parkeren en start bij het hek langs de dijk.

KOSTEN: € 12,50 per wandeling (incl. koffie/thee en 21% BTW). Graag gepast betalen bij aanvang. Indien je je van te voren aanmeldt èn de bijdrage overmaakt o.v.v. Wandelmeditatie en datum, krijg je € 1,50 korting. Indien je iemand meebrengt, krijg je ieder € 1,= korting. Je korting kan dus oplopen tot 20% en dan betaal je slechts € 10,= per persoon. Mocht dit nog te veel voor je zijn en je wilt toch graag meewandelen, neem dan contact op.

Met de strippenkaart 4=3 is de wandelmeditatie nog voordeliger. Bij betaling vooraf van € 37,50 kun je 4 keer mee wandelen en krijg je dus 1 wandeling gratis. De strippen hoeven niet persoonlijk, opeenvolgend of binnen een kalenderjaar te worden opgenomen. De strippenkaart blijft geldig zolang de wandelmeditaties verzorgd worden.

BENODIGDHEDEN: Wandelschoenen, rugzakje, matje/kussen om op te zitten, evt. regenkleding en vuilniszak. We wandelen in een heel rustig tempo en je hoeft geen ervaring met mediteren te hebben.

AANMELDING: Graag van te voren aanmelden via contact o.v.v. naam, emailadres, mobiele telefoonnummer en data wandeling(en). Dan kan ik je het laatste nieuws doorgeven en zorgen voor voldoende drinken. Als je pas op de ochtend zelf zin krijgt om te wandelen, ben je ook van harte welkom.

TIP: De natuurgebieden waar de wandelmeditaties worden georganiseerd liggen dichtbij mooie en interessante bezienswaardigheden. Maak er een dagje uit van door het te combineren met een bezoek aan het pittoreske centrum van vestingstad Gorinchem, rondleiding over de Hollandse Waterlinie en lunch in Fort Vuren, bezoek aan Fort Altena of de gehele vestingdriehoek, of maak een tocht over de Waaldijk richting Gorinchem langs de monumentale oude panden van dijkdorp Herwijnen en mooie uitzichten over de rivier.

ERVARINGEN

“Ik ben onder de indruk hoe goed Iris’ wandeling heeft gedaan bij mijn lief. Hij was erg enthousiast en ik heb vandaag een heel ander mens voor me na wat stressvolle weken. Hij is vooral tot het besef gekomen meer in de natuur te willen zijn en tijd voor zichzelf moet nemen.” – Inge

Zomer wandelmeditatie met onweer: “Wat snel schakelde je! Hoe bijzonder voor mij daardoor een lange zitmeditatie mee te maken in Fort Vuren. Lieve schat, het was me weer een waar genoegen deel te nemen.” – Atie

“Met een kleine groep van vijf in stilte gewandeld. Heerlijk die rust, wat ook echt voelt als thuiskomen. En ondanks de soberheid van de winter, is de wandeling heel gevarieerd en de natuur nog rijk aan kleuren.” – Babs

‘Zit stil, doe niks, de zomer komt en het gras groeit vanzelf’ – Zen gezegde “Dank je wel voor de fijne meditatie van zondag. Vooral het stil zitten aan het water heeft me goed gedaan. Ik kon de stilte nog lekker lang bij me houden.” – Marion

“Fijne meditatieve wandeling, thanks to Iris Keasberry, op zondagochtend. Heel mooie plek, zo langs de Waal, langs een strandje in de winterkou met net dat kleine beetje warmte van de eerste zonnestralen…” – Ron

Bedankt voor de mooie ervaring, Iris. Heerlijk, zo’n rustmoment in de uiterwaarden. Kan het iedereen aanbevelen. Het voelde na 4 jaar, gewoon als gisteren. Allebei iets verder op ons pad, nu fijn weer even samenlopen! Het was een mooie dag!” – Hanneke

“Mooie dingen gevoeld, gezien en ervaren. Aanrader wandelmeditatie. Bedankt Iris Keasberry!” – Dick

Mijn eerste wandelmeditatie gedaan onder leiding van Iris Keasberry. Ondanks wat kleine neerslag heerlijke wandeling. Aanrader voor een ieder.” – Marcel