28 maart 2015: Schoonmaakactie Woelse Waard Gorinchem

Zwerfvuil Woelse Waard - PhotoGrid_1425566861181

Ik wandel graag in de uiterwaarden van de Merwede en geniet van de natuur dichtbij huis. Bovendien maak ik voor mijn werk als trainer, coach en begeleider van wandel-meditaties gebruik van de weldadige eigenschappen van de natuur.

Op mijn wandelingen kom ik echter veel zwerfafval tegen en dan is het moeilijk volledig te genieten. Om iets terug te doen voor de natuur organiseer ik daarom jaarlijks een schoonmaakactie tijdens de Landelijke Opschoondag. Mijn directe leefomgeving wordt nu ook bedreigd door de plannen van Rijkswaterstaat en de Gemeente Gorinchem voor de bouw van een overnachtingsvluchthaven voor binnenvaartschepen in natuurgebied de Woelse Waard. Dit jaar ga ik daarom natuurgebied de Woelse Waard schoonmaken.

Help je ook mee om de natuur van de Woelse Waard schoon te maken? Hierdoor kun je op een positieve manier:

  • zelf bijdragen aan een mooiere en schonere leefomgeving
  • je bewuster worden van de schoonheid van het natuurgebied
  • actie voeren tegen en aandacht vragen voor het plan van Rijkswaterstaat

Ik garandeer je, je wordt er heel blij en gelukkig van!

Locatie: natuurgebied de Woelse Waard aan de Dalemsedijk in Gorinchem. Start bij het hek met de sierpunten (schuin tegenover molen De Hoop – recht tegenover het Merewade College – op de kruising bij die ronde stenen tafel naar beneden de uiterwaarden inlopen richting Dalems Poortje).

Tijd: 10-12 uur. Een kwartier voor aanvang staat drinken en koek klaar.

Deelname: gratis en vrijwillig. Iedereen, jong en oud, kan meedoen. Voor kinderen is er – als je je hebt aangemeld – een kleine attentie na afloop.

Benodigdheden: Zelf evt. meebrengen: werkhandschoenen. Schoonmaakspullen zoals grijpstokken, vuilniszakken en afvalafvoer worden ter beschikking gesteld door Reinigingsdienst Waardlanden.

Organisatie: Dit is een persoonlijk initiatief van Iris Keasberry, inwoner van Gorinchem. Zij verzorgt de voorbereidingen en coördineert bij aanvang. Iris kan in haar eentje niet zo’n groot gebied schoonmaken en zoekt vrijwilligers om haar te helpen. Stadsvogeladviseur Johan Sterk zal ook deelnemen. Hij kan – als je geïnteresseerd bent – zijn kennis van vogels en de unieke kwaliteiten van het natuurgebied delen tijdens de schoonmaakactie. De Woelse Waard is normaal niet toegankelijk voor publiek. De beheerder heeft toestemming verleend om het gebied te mogen betreden voor deze actie.

Aanmelding via contact. Graag van te voren aanmelden zodat we weten hoeveel materiaal we nodig hebben. Als je spontaan besluit om mee te doen op de dag zelf ben je natuurlijk ook van harte welkom.

‘Individually, we are one drop.

Together, we are an ocean.’

– Ryunosuke Satoro

Wordt ook Supporter van Schoon!

 

plaats een reactie